Dişin madde kaybına uğraması veya desteksiz kalması sonucunda oluşan boşluk, çürüme, kırılma, çatlama gibi diş problemleri için çeşitli çözümler vardır. Bunlardan biri de tam seramik kaplama seçeneğidir. Seramik kaplama, güçlendirilmiş porselen bulunan ve tamamıyla blok olarak güçlendirilmiş porselenden üretilen kaplama modelidir. Bunun yanı sıra tam seramik kaplamalar estetik olarak açıdan en gelişmiş kaplama türlerinden biridir. Bununla birlikte tam seramik kaplama avantajları ve işlem süreci merak edilen konular arasında yer almaktadır. Eray Şahinsev Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak bu yazımızda tam seramik kaplama hakkında merak edilenleri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

Tam Seramik Kaplama Nedir?

Estetik diş hekimliği kapsamında en sık tercih edilen yöntemler arasında yer alan seramik kaplama, ağız kapanışının ve çiğneme kuvvetinin etkilendiği diş yapısı bozukluklarında tercih edilen bir seçenektir. Ayrıca tam seramik kaplama, metal içermemesi ile doğal dişler gibi ışık geçirme özelliğine sahiptir. Bu tür seramik kaplamalar, dişe yapıştırılması nedeniyle metal destekli porselenlere göre daha güçlü bir şekilde dişe tutunur. Kısacası tam seramik kaplama ile diş etleri çekilse dahi estetik görünümü korumak mümkündür.

Tam Seramik Kaplamanın Avantajları Nelerdir?

Diş kırıklarını gideren ve eksik dişlerin tekrar kazanılmasına yardımcı olan tam seramik kaplamalar hayat kalitenizi artırarak yaşamınız boyunca birçok avantaj sunar. Genel olarak tam seramik kaplamanın genel faydaları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

Tam Seramik Kaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

Tam seramik diş kaplama işlemi sürecinde öncelikle dişlerin röntgeni çekilir. Daha sonra ise çürük dişler temizlenerek dolgu işlemi uygulanır. Bu adımdan sonra da tam seramik kaplama için dişlerin hazırlanması ve ölçü alınması işlemine geçilir. Alınan ölçüler ile hazırlanan kaplamalar ikinci seansta dişlere yapıştırılır. Bu süreçte geçici kaplamalar ile dişlerin kaplama ile uyumluluğuna dair testler uygulanır. Bu ölçüler ile dişlerin tam olarak uyum sağlaması için düzeltmeler tamamlanır. Seramik kaplamalar, renk, şekil ve uzunluk açısından diğer dişlerle uyumlu olacak şekilde tasarlanmaktadır. Bunun yanı sıra seramik kaplamayı destekleyecek kadar diş yoksa bir post yardımıyla temel kurulması mümkündür. İki seans sonunda kuron diş kaplama işlemi tamamlanır. Daha sonra hasta günlük hayatına devam edebilir.

Tam Seramik Kaplama Bakımı Nasıl Yapılır?

Diş kaplama işleminden sonra ağız bakımına dikkat etmek çok önemlidir. Bu noktada ise dişler günde en az 2 defa fırçalanmalıdır. Ayrıca düzenli diş ipi kullanımı ile ağız bakımını desteklemek gerekir. Bunun yanı sıra kaplamanın ek bakımı gerekli olmasa da ağız bakımına her zamanki gibi devam edilmesi çok önemlidir. Özellikle uygulama sonrası ilk 7-14 gün çok sıcak veya çok soğuk yiyeceklerden kaçınılması gerekir.

Eray Şahinsev ekibi olarak bu yazımızda, tam seramik kaplama hakkında merak edilenleri detaylı bir şekilde sizler ile paylaştık. Eray Şahinsev Diş Polikliniği olarak, Estetik ve Dijital Diş Hekimliği alanında uzman hekimlerimiz ile sizlere hizmet vermek en temel amacımızdır. Hizmetlerimiz ve sunduğumuz çeşitli avantajlar hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilir ya da web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir