Çenenizde yer alan kemik kaybı ve yetersizliği durumu söz konusu ise kemik problemlerini kemik grefti tedavisi çözmeniz mümkündür. Dişler, ağız içerisine çene kemiği üzerine sıralanır. Bununla birlikte herhangi bir nedenden dolayı diş kaybı yaşamak da mümkündür. Bu şekilde de diş köklerinin yer aldığı çene kemiği zamanla zayıflar. Kemik kaybı yaşandıkça ise diş eti dokusunda da problemlerin ortaya çıkması söz konusu olur. Bu nedenle kemik grefti tedavisiyle bu problemlerin önüne geçmeniz mümkündür.

Kemik grefti, genellikle implant tedavisi yaptıracak hastaların çene kemiğinde problem olduğunda uygulanmakta olan bir prosedürdür. Bu prosedür genellikle diş eti problemleri ve kemik kaybından dolayı ortaya çıkan problemlerin tedavisi için tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra kemik grefti ameliyatı nasıl yapılır ve süreçler de merak edilen konular arasında yer almaktadır. Eray Şahinsev Diş Polikliniği olarak bu yazımızda, kemik grefti hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Kemik Grefti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kemik grefti ameliyatı lokal anestezi altında uygulanır. Kemik grefti ameliyatı olan bireylerde kronik rahatsızlıklar mevcutsa ona uygun olacak şekilde bir süreç izlemektedir. 

Kemik grefti operasyonundan sonra, işlem gören bölgelerde şişlikler görülebilir. Diş hekimlerinin sizlere önereceği çeşitli reçeteli ilaçları kullanarak bu şişkinlikleri ve çeşitli ağrıları azaltabilirsiniz. Ayrıca iyileşme süresince kemik grefti uygulanan alanın temizliğine ve hijyenine önem göstermeniz gerekir. Aksi bir durum söz konusu ise enfeksiyon kapmanız ve diğer diş problemlerinin ortaya çıkması mümkündür. Bu tedavi genellikle hastanın 3 ay içerisinde gerekli olan kemik yoğunluğuna ulaşmasına olanak tanır. Böylece implant tedavisine başlayabilirsiniz.

İmplant tedavisi yaptırmadan önce uzman diş doktorları, ağız ve diş sağlığınız için ayrıntılı bir şekilde sizi muayene eder. Bu muayene sırasında çene kemiğinizin yapısını inceleyerek kemik grefti prosedürünün gerekli olup olmadığına karar verilir. Muayeneden sonra doktorunuz, gözlemlerine göre sizin için bir tedavi süreci planlar. Bu planlama ile size açıklamalar yapar ve sizlerin görüşleri doğrultusunda da tedavi süreciniz başlar.

İlginizi Çekebilir: Neden Dil Temizliği Yapmalıyız?

Kemik Grefti Ameliyatı Sonrası

Kemik grefti ameliyatından sonra işlem gören bölgede şişlikler oluşması son derece normaldir. Diş hekiminizin önereceği reçeteli ilaçlar ile şişlikleri azaltabilir ve bu süreçteki ağrıları minimum seviyeye düşürebilirsiniz. Ayrıca iyileşme sürecinde en önemli konulardan birisi de hijyen ve bakımdır. İşlem gören alanı gerekli şekilde temizlemeniz son derece önemlidir. Hijyene önem vermediğiniz takdirde farklı diş problemleri yaşamanız mümkündür. Tedavi sonrasında genellikle 3 ay içerisinde bölge, gerekli kemik yoğunluğuna ulaşır ve böylelikle implant tedavisi sürecine başlayabilirsiniz.

İmplant Tedavisinde Ne Zaman Kemik Grefti Ameliyatı Gerekir?

İmplant tedavisi, eksik veya kaybedilen dişlerin yerini doldurabilmek için önemli bir tedavi yöntemidir. Bunun yanı sıra implantlar, çene kemiğine vidalandığı için bu bölgenin yeterli seviyede ve sağlam olması son derece önemlidir. 

İşlem yapılacak bölgedeki dişlerin uzun süre önce kaybedilmiş olması, çene kemiğinin zayıflamasına neden olabilir. Böyle bir durumda implant tedavisi uygulanamayacağı için çene kemiği yeterli seviyeye ve sağlamlığa getirilmelidir.

Kemik greftine ihtiyaç duyulması durumunda tedavi süreci uzar. Bu durum, hasta için can sıkıcı bir süreç olabilir. Bunun yanı sıra ihtiyaç halinde bu operasyon gerçekleştirilmezse implantların sağlam olmamaktadır. Bu nedenle doktorunuzun tavsiyelerine uygun olarak hareket etmeniz son derece önemlidir.

Eray Şahinsev Diş Polikliniği olarak, Estetik ve Dijital Diş Hekimliği alanında uzman hekimlerimiz ile sizlere hizmet vermek en temel amacımız. Hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilir ya da web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir: İmplant Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir