RADYOLOJİK DİŞ HEKİMLİĞİ NEDİR?
Radyolojik diş hekimliği, diş hekimliğinde radyoloji teknolojisinin aktif olarak kullanıldığı branştır. Bu alanda, radyoloji cihazları ile diş ve çene yapılarına ilişkin detaylı görüntüler elde edilir. Radyolojik görüntüleme sayesinde, dişlerde mevcut olan sorunun yeri net bir şekilde tespit edilebilir; çıplak gözle görülemeyen detaylar da belirlenir. (Hamilelik ve bazı özel durumlarda radyolojik uygulamaların sınırlı olması gerekir.) Böylece, eksiksiz ve planlı bir tedavi süreci oluşturulabilir.
NASIL UYGULANIR?
Ülkemizde yaygın olarak kullanılan radyolojik diş hekimliğinde, X ışınları kullanılarak hastanın çene bölgesinde ilgili diş veya dişler hedef alınır. Bu sayede tedavi edilecek bölgenin röntgen cihazı aracılığıyla detaylı görüntüleri alınabilir. Uygulama sırasında, hastanın genel sağlık durumunun olumsuz etkilenme riski varsa gerekli önlemler alınır. Hasta sabit bir pozisyonda belirli bir süre bekletildikten sonra, istenen radyolojik görüntü elde edilir.
Aşağıdaki yöntemler, radyolojik diş hekimliğinde yaygın olarak kullanılan uygulamalardır:
RADYOLOJİK DİŞ HEKİMLİĞİNİN AVANTAJLARI
RADYOLOJİK DİŞ HEKİMLİĞİ TEDAVİ SONRASI
Radyolojik görüntüleme sonuçlarına dayanarak, diş hekimi tedavi planını belirler ve uygular. Radyolojik cihazlarla elde edilen net veriler, başarılı bir tedavi süreci oluşturulmasına katkıda bulunur. Uygulamanın günlük hayata herhangi bir etkisi yoktur. Diş hekimliğinde radyoloji, dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de yaygın olarak kullanılmaktadır.
Mikroskopik diş hekimliği, mikroskopla dişleri detaylı inceleyerek çürük, çatlak ve enfeksiyonları hassas bir şekilde tedavi eder, ağrısız bir çözüm sunar.
Periodontal hastalık, dişler ve onları çevreleyen dokuların tümünün ya da bir bölümünün etkilenmesiyle ortaya çıkmaktadır.
Kanal tedavisi, dişteki sinir ve damarların hasar görmesiyle, kanallardaki sinirlerin temizlenip dezenfekte edilerek dolgu malzemeleriyle doldurulması işlemidir.
Modern diş hekimliğinin en önemli amaçlarından biri de, doğal diş estetiğinin sağlanmasıdır.
Dişlerden birinin madde kaybına uğraması veya desteksiz kalması sonucu oluşan boşlukların; çürüme, kırılma gibi hasarları gidermek için kullanılan seramik kaplamalardır.
Zirkonyum kaplama, kaplama yaptırmak isteyen fakat estetik kaygılar nedeniyle karar veremeyenler için başarılı ve aynı zamanda sağlıklı sonuçlar sunan bir uygulamadır.
Herkesin sahip olmak istediği güzel bir gülümseme vardır ve bu gülümseme,
Hamilelik dönemi, bir kadının yaşamındaki en özel ve heyecan verici dönemlerden
Kanal tedavisi, diş sağlığını korumak ve ağrılı diş problemlerini çözmek için
Diş gıcırdatma, birçok kişinin yaşadığı ancak genellikle farkına varamadığı bir sorundur.
Gülümseme, insanlar arasındaki en samimi iletişim araçlarından biridir. İyi bir gülümseme,
Gülümseyen ve sağlıklı dişlere sahip bir çocuk, hem aileleri hem de
Eray Şahinsev ekibi olarak, bu yazımızda diş eti çekilmesi konusuna detaylı
Ağız sağlığınızı korumak, genel sağlığınızı desteklemenin önemli bir adımıdır. Diş taşı,