İmplant, eksik diş tedavisi için tercih edilen ve çene kemiğinin içine yerleştirilen titanyumdan yapılmış bir vidalı yapıdır. Bu vidaların üzerine diş protezi yerleştirilerek implant tedavisi tamamlanır. Diş implantı tedavisinin en önemli avantajı ise çevresindeki dişlere zarar vermemesidir. Kısacası bu tedavi sürecinde komşu dişlerin kesilmesine gerek kalmamaktadır. Diş implantı tedavisi sonrası bakım yapmak son derece önemlidir. Bu noktada ise diş implantı bakımı süreci ve bu süreçte dikkat edilmesi gerekenleri bilmek gerekir. Eray Şahinsev Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak bu yazımızda diş implantı ve tedavi süreci ile ilgili bilinmesi gerekenleri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

Diş İmplantı Bakımının Önemi: Neden Doğru Bakım Yapmalısınız?

İmplant bakımı, tedavi sonrasında üzerinde durulması gereken bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır. Bununla birlikte implant, diş kökünün yerine çene kemiği üzerine tutturulan yapay taşıyıcı diş kökü olarak bilinir. Kısacası implant işlemi tamamlandıktan sonra hasta, implantın üzerine kendi tercihine göre diş seçer. Bu kaplama, porselen veya zirkonyum olabilir. 

Diş İmplantı Bakımında Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Uzun ömürlü bir implant kullanımı için dikkat etmeniz gereken detaylar ise genel olarak aşağıdaki gibidir:

  1. İmplant etrafında biriken yemek artıkları aynı diş eti hastalığındaki gibi peri-implantitis denilen implant hastalığına neden olabilir. Bu sebeple implant ile diş etinin birleştiği bölgenin implant ile komşu dişlerin arasındaki boşlukların itina ile temizlemelisiniz. Bunun için doktorunuzun tavsiyesi doğrultusunda normal diş fırçası ile diş ipi ve arayüz fırçası kullanmanızı öneririz. 
  1. Dişleriniz gibi dil ve damak üzerini de temizlemelisiniz. Dil ve damak üzerinde yer alan bakteriler diş ve diş etlerine zarar verebilmektedir. Bunun yanında ağız gargarası kullanmanız ise bakterilerin ağızdan uzaklaştırılması konusunda son derece yardımcı role sahiptir.

İlginizi Çekebilir: Neden Dil Temizliği Yapmalıyız?

  1. Diş taşı ve tartar temizliğinizi ihmal etmemelisiniz. 6 ayda ya da senede bir kez ağız içi durumunuza göre temizletme işlemini yaptırmanızı öneririz.
  1. İmplant etrafındaki kemikte erimeler olabilir. Bu durumun erken tespiti için ilk olarak senede bir sonrasında ise iki senede bir panoramik film çekilmelidir. 

Diş İmplantı Bakımında Sık Yapılan Hatalar Nelerdir?

İmplant tedavisi sonrası iyileşme ve tedavi sürecini etkileyen en önemli kriterlerden biri de beslenme düzenidir. Bu tedavi sonrası beslenme düzeninin gerekli ölçüde değişerek hem sağlıklı hem de dengeli bir biçimde olması gerekir. Bu doğrultuda beslenme alışkanlıklarındaki dikkat etme durumu ise iyileşme sürecine bağlı olarak yaklaşık 3 ay devam etmelidir. Genel olarak yumuşak gıdaların ve oda sıcaklığındaki içeceklerin tüketimi önerilir. Eray Şahinsev ekibi olarak kliniğimizde implant tedavisi de dahil olmak üzere birçok tedavi yöntemini uygulamaktayız. Diş implantı sürecinde yapmanız ve yapmamanız gerekenler için bizimle iletişime geçmenizi öneririz.

Eray Şahinsev ekibi olarak bu yazımızda, implant tedavisi hakkında merak edilenleri detaylı bir şekilde sizler ile paylaştık. Eray Şahinsev Diş Polikliniği olarak, Estetik ve Dijital Diş Hekimliği alanında uzman hekimlerimiz ile sizlere hizmet vermek en temel amacımızdır. Hizmetlerimiz ve sunduğumuz çeşitli avantajlar hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilir ya da web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir